WORK AND TRAVEL

Work and Travel Başvuru ve Katılım Şartları

Başvurunuzun Work and Travel WAT programına kabul edilebilmesi için aşağıdaki kriterleri sağlamanız gerekmektedir.

Work and Travel Başvuru Şartları:
  • 18 – 28 yaş arasında olmak 
  • 4 yıllık üniversitelerin örgün öğretim veren bölümlerinde okumak ve başvuru sırasında tam zamanlı öğrenci statüsünü devam ettirmek
  • En az orta seviyede ve iletişim kurabilecek seviyede İngilizce bilmek*
  • Genel akademik not ortalaması (GPA) 4,00 üstünden en az 2,00 ve üstünde olması (Farklı notlandırma sistemlerinde ise ortalamanın üstünde olduklarını kanıtlamaları yeterli)*
  • Hazırlık veya birinci sınıf öğrencilerinin en az bir dönemini bitirecek olanlar
  • Yüksek Lisans eğitimi alan öğrenciler de programa başvurabilmektedir.

* Vize başvuruları bakımından İngilizcesi çok iyi olmayanlar, not ortalaması 2’den düşük olanların diğer öğrencilere göre vize alma olasılıkları daha düşüktür.

Work and Travel programına başvuru aşamasından itibaren güvenilir ve doğru bir şirketle çalışmanız; programa kabul edilmeniz ve Amerika'da kalacağınız süre içinde programı başarıyla sürdürüp tamamlamanız ve yine daha sonraki Amerika ziyaret planlarınızda sorunsuz vize alabilmeniz açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu nedenle Work and Travel Şirketleri ve doğru acente seçimi konusunda detaylı bilgilere buradan ulaşarak incelemenizi öneririz.

Programa katılmak isteyen adayların ayrıca aşağıdaki kişisel özelliklere de sahip olması gerekir:

  • Özgüvenli, olgun, sorumluluk sahibi ve disiplinli
  • Çalışkan, işten kaçmayan ve iş hayatına kolayca uyum sağlayabilen,
  • Bağımsız, ailesi ve tanıdıkları yakınında olmayınca kendi ayakları üstünde durabilen,
  • Programa katılmak, başka bir kültür içinde yaşamak ve başka kültürler tanımak konusunda motivasyonu yüksek ve hevesli,
  • Kolayca adapte olabilen ve çevresini yadırgamayan, farklı kültürlerin ve yaşam tarzlarının varlığının farkında ve saygılı,

 

Work and Travel programına uygun olmayan kişilerin özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Başlangıç seviyesinde İngilizceye sahip olanlar
  • Kronik veya psikolojik bir hastalığı olanlar
  • Sabırsız veya asabi olup çalışma hayatına uyum sorunu olabilecek olanlar
  • Farklı kültürleri tanıma ve onlarla yaşamaya açık olamayanlar
  • Program için en az 3 aylık program süresi ayıramayacak olanlar
  • Herhangi bir lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmayanlar


Hemen Bilgi Al